• ÚJDONSÁGOK
  • JÁTSZÓTÉR
  • KÜLTÉRI BÚTOROK
  • KÜLTÉRI SPORTESZKÖZÖK
KATALÓGUS
Acer Kft.
2462 Martonvásár,
Bajcsy-Zsilinszky u. 1.
Tel/fax: 
+36-22-569-021
+36-22-569-022
Mobil:
+36-20-918-4525
E-mail: info[@]acerkft.hu
Feliratkozás hírlevélre
feliratkozás

Az óvodáskori mozgás nem csak a fizikai fejlődés szempontjából fontos, hanem legalább annyira jelentős a pszichés fejlődésében és a társas kapcsolatok kialakításában, ezt a mozgás, a játékok által tanulják meg. .
 

A játékok rendkívül sokféleképpen hasznosak a gyerekek számára. Újraélheti a valóságban megtapasztalt élményeket, akár a felnőtteket, a felnőtt szerepeket utánozva. Még ennél is fontosabb, hogy társas kapcsolatai fejlődnek a közös játék során, hiszen ilyenkor beszélgetnek társaikkal, közösen oldanak meg problémákat és ezek akár barátokká is kovácsolhatja őket. Nem elhanyagolható az sem, hogy a játékoknak szabályai vannak, amiket be kell tartani, akár csak az életben, tehát magatartásuk is javul, szófogadóbbak lesznek.

Ebben a korban még nem válnak el nagyon élesen a lányok és fiúk választása a játékokban, még mindkét nem nagy mozgásigénnyel, valamint kitartóképességgel rendelkezik. A különbség leginkább a két nem között, hogy a fiúk szívesebben választják az olyan játékokat, amelyekben több a verseny és össze tudják hasonlítani a teljesítményüket, míg a lányok olyan játékokat szeretnek, amik kicsit lassabbak és tudnak közben beszélgetni is.

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a gyermekek a játék során sok élménnyel gazdagodnak a sikerek által, amelyeknek szerepük van abban, hogy az önbizalmuk növekedjen és a kortársaik is elfogadják őket. Természetesen az őket ért kudarcok feldolgozását, elfogadását is itt tanulják meg.

Elmondható tehát, hogy óvodáskorban a mozgással összekötött játékok a legjobb módja annak, hogy a gyermekünk megtanulja a jövőbeni hasznosítandó magatartásformákat, önbizalmat szerezzen és ezáltal a közösségi kapcsolatai fejlődjenek.

Vegyen részt gyermeke fejlődésében, vigye gyakran közössége, játszani, játszótérre!


Ehhez nyújt segítséget a megfelelő játékpark.

A játszótér építésbe egy ingyenes konzultációval kezdjen bele, amelynek során szakértő kollégánk segít Önnek kiválasztani, hogy a rendelkezésére álló költségvetésből milyen tartalmas és biztonságos játszótér építhető fel. Keressen minket, ide kattintva...


Vissza